Lackfi János a Rákóczi Zsigmond Általános Iskolában

Szerencsi Rákóczi Zsigmond Református

Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Óvoda

Get Adobe Flash player

Lackfi János a Rákóczi Zsigmond Általános Iskolában

Lackfi János a Rákóczi Zsigmond Általános Iskolában

2011. október 11-én délután a gyermekirodalom egyik neves képviselőjét, Lackfi Jánost látták vendégül a szerencsi Rákóczi Iskolában. Lackfi János 1500 vers és 5 gyermek büszke apukája. Műfordítás, tanítás, kritikák, tárcák, blogolás, gyermekirodalom, előadókörutak teszik ki élete mindennapjait. Saját bevallása szerint minden olyat csinál, ami azzal van kapcsolatban, amit legjobban szeret: az irodalom.

Az író-költő nemcsak tréfás és vidám verseivel szórakoztatta egy órán keresztül az összegyűlt gyerekeket, hanem sajátos, már-már színészeket megszégyenítő fellépésével. Saját maga által összeválogatott verseit adta elő közönségének rengeteg humorral megfűszerezve. A terem zsúfolásig megtelt gyermekserege hatalmas nevetésekkel díjazta ezt, és feloldódásukat mi sem bizonyítja jobban annál, hogy bátran mertek válaszolni és véleményt alkotni a költő kérdéseire.



A nagyon jó hangulatú előadás után tanulók megrohamozták Lackfit autogramért. Türelmesen álltak sorban Kincskeresőt venni és dedikáltatni.


A ragyogó gyerekszemeknél semmi sem bizonyíthatja jobban a találkozó sikerességét. Köszönet a költőnek, hogy egy kicsit közelebb hozta a mai tanulók számára a költészetet.







Alapítványunk

A Rákóczi Zsigmond Iskolasegítő Alapítvány

Számlaszáma:
11734145-20020086

Adószáma:
18412303-1-05


1%


Link1

Copyright © 2014. All Rights Reserved.