Online matematikai képességmérés a Rákócziban

Szerencsi Rákóczi Zsigmond Református

Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Óvoda

Get Adobe Flash player

Online matematikai képességmérés a Rákócziban

Online matematikai képességmérés a Rákócziban

A jövőben a kor elvárásainak megfelelően a számítógép alapú mérések egyre gyakoribbak lesznek. 2015-től a PISA mérések is számítógépeken fognak zajlani.

Az elektronikusan kitöltött tesztek eredményeinek bemutatásához és értelmezéséhez információkkal kell rendelkeznünk arról, hogy milyen különbségeket okoz az átállás a tanulók teljesítményében. Iskolánk ezért csatlakozott a Szegedi Tudomány Egyetem Neveléstudományi Tanszékének kutatásához.

Céljuk a kutatással, hogy megtalálják azokat a jellemzőket, amelyekkel rendelkezve az újfajta mérés előnyben vagy hátrányban részesít egy-egy tanuló csoportot.

 

 

Elsőtől hatodik osztályig online mérik a tanulók matematikai képességeit. A mérés eredményéről visszajelentést biztosítanak az iskoláknak, valamint a tanulók számára az egyéni eredmények a teszt végén azonnal rendelkezésre állnak. A kutatásban való részvétel a tanulók és az iskola számára is jó lehetőséget biztosít arra, hogy kipróbáljuk, gyakoroljuk a számítógép alapú méréseket és felkészüljünk a jövőbeli mérésekre.

Derda Péterné

igh.







Alapítványunk

A Rákóczi Zsigmond Iskolasegítő Alapítvány

Számlaszáma:
11734145-20020086

Adószáma:
18412303-1-05


1%


Link1

Copyright © 2014. All Rights Reserved.