Templeton

Szerencsi Rákóczi Zsigmond Református

Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Óvoda

Get Adobe Flash player

Templeton

A Magyar Templeton Fellow Programba jutottak tanulóink

A nemzetközi tehetség program Magyarországon valósul meg elsőként. Ez egy olyan egyedülálló pilot program, amely kivételes kognitív tehetségekkel foglalkozik és a kifejezetten rájuk kidolgozott módszertanával korábban nem létezett lehetőségeket jelent a bekerülőknek. A Szerencsi Rákóczi Zsigmond Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskolából 12 tanuló jutott be az országos programba. Intézményünk akkreditált kiváló tehetségpontként a Nemzeti Tehetség Program, a MATEHETSZ, A Szegedi Tudomány egyetem, a Debreceni egyetem és a Felső Magyarországi Tehetség Tanáccsal együttműködve, szívén viseli tehetség ígéretes tanulóink fejlődését.

A Templeton Fellow egyéni, személyre szabott tehetséggondozó program, amelynek összetételét egy személyes interjún megállapított egyéni szükségletek (és a program lehetőségei) alapján határozzák meg a szakemberek. Ezek lehetnek szakmai vagy szociális képességterületet érintő gazdagító programok.

Minden tehetség ígéretes gyermek egyéni mentorálásban részesül. A mentorok a ma kiválóságai: akadémikusok, egyetemi professzorok, az üzleti élet meghatározó személyiségei. Egy éven át többféle képzésben (soft skill, nyelvi, számítógépes, pénzügyi, vállalkozói, start-up stb.), kutatási, publikációs, utazási lehetőségekben részesülnek, nyári táborokban vehetnek részt. Bekerülnek egy kreatív közösségbe (Junior Templeton Fellow Network), ahol folyamatosan tartják a kapcsolatot a többi Fellow-val, a mentorokkal és coachokkal, közös rendezvényeken találkozhatnak, csoportos coaching alkalmakon vehetnek részt. Rengeteg új lehetőség és kapcsolat nyílik meg a számukra, amelyek nem érnek véget az egy év elteltével, ezek egy életre szólhatnak, meghatározóak lehetnek, akár a mentorokkal, akár a program partnereivel, így pl. a legnagyobb, legbefolyásosabb vállalatok vezetőivel. Intézményünk két tanítási nyelvi képzésével a nemzetközi kommunikációs akadályok is elhárulnak.

Junior Templeton Fellow-nak lenni különleges előny és megtiszteltetés, amely a szakmai önéletrajzban is nagyon szépen mutat majd. A személyre szabott tehetségfejlesztő program, a Magyar Templeton Program 2016. március 1-től egy egész éven át tart. Nem egy újabb, időigényes feladatot jelent, hanem lehetőségeket ad, segít a bekerülőknek, hogy éppen abban fejlődhessenek, amire a leginkább szükségük van. A program nem kötelező foglalkozásokat, hanem önkéntesen választott fejlődési lehetőségeket tartalmaz. . A tehetséges fiatalok és a program mentorai mind egy alkotó, kreatív és támogató közösség, a Junior Templeton Fellow Network tagjaiként működnek majd együtt. Templeton Fellow-nak a legkiválóbb és legsikeresebb magyar tudósok, üzletemberek és szakértők segítenek majd képzésekkel, mentorálással és számos más lehetőséggel, hogy kibontakoztathassák a bennük lévő tehetséget. Büszkék vagyunk tanítványainkra, akiket továbbra is támogat intézményünk.

Derda Péterné

Igazgatóhelyettes









Alapítványunk

A Rákóczi Zsigmond Iskolasegítő Alapítvány

Számlaszáma:
11734145-20020086

Adószáma:
18412303-1-05


1%


Link1

Copyright © 2014. All Rights Reserved.